Logo

Welsh terrier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Welsh terrier

 

Terriere: Mentalt lidt mere afdæmpet end lakeland og fox terrier, som den ellers minder meget om

 

HØJDE: Højst 39 cm for begge køn.

VÆGT: 9-9,5 kg.

FARVER: Rødgul med sort sadel.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Welsh Terrier.

 

MENTALITET: Minder i væsen, bygning og størrelse om både lakeland og fox terrier. Den er en typisk terrier med udpræget jagtlyst og vildtinteresse, men samtidig nok den roligste af de tre racer. Den er glad for børn, for fremmede og for andre hunde, hvis den er vænnet til dem fra hvalp. Den er vagtsom, men ikke voldsomt gøende.

 

BEHOV: En tilpasningsdygtig hund, der villigt indordner sig under de mest forskelligartede forhold, blot den får rigelig motion, megen beskæftigelse og nær social kontakt med sine mennesker.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Mange terrierracers tøjlesløse jagtiver og stridbarhed over for andre hunde er mere dæmpet hos welsh terrier, som dog stadig er en meget livlig og aktiv hund. Selvom den sjældent strejfer, er den dog nysgerrig nok til, at haven bør være indhegnet.

 

PELS OG PLEJE: Den ru dækpels over kort og tæt underuld beskytter godt mod al slags vejr. Den kræver trimning tre til fire gange om året, men til gengæld fælder den ikke. Pelsen må ikke klippes det vil gå ud over både farver og struktur. Den daglige pleje klares med karte og kam.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen er samarbejdsvillig og glad for at lære. Opdragelsen skal være meget venlig og positiv, men samtidig konsekvent, ellers bliver man snøret af den lille filur. Undgå al brug af magt. Beløn samarbejde og venlig omgang med andre hunde.

 

OPRINDELSE: Har været brugt til gravjagt i det nordlige Wales siden 1700-tallet. Den er udviklet på basis af den nu uddøde brokenhaired black-and-tan terrier, og den var langt op i tiden den foretrukne terrier til rævejagt både på De Britiske Øer og på det europæiske fastland. Det er en race med helt sit eget præg lige så lidt en miniudgave af airedale som en solidere lakeland eller en farvevariant af fox terrier. I dag er den primært selskabshund, men den er også god til forskellig hundesport.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 850 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Cairn TerrierTerriere: Cairn terrier er med fuld ret den populæreste terrierrace både i Danmark og i...
• West high land white terrierTerriere: Er westiens kridhvide pels korrekt i strukturen, er den overraskende...
• Australsk terrierTerriere: Der er mere gårdhund end jagthund over den australske terrier, som er en...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!