Logo

Tysk jagtterrier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Tysk jagtterrier

 

Terriere: Den tyske jagtterrier har tendens til skarphed og kræver en hel del hundeerfaring

 

HØJDE: 33-40 cm for begge køn.

VÆGT: 7,5-10 kg.

FARVER: Sort, mørkebrun eller meleret sortgrå med rødgule skarpt afgrænsede aftegninger.

HJEMLAND: Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Deutscher Jagdterrier.

 

MENTALITET: En modig, hårdfør, robust og krævende jagthund, som vanskeligt vil kunne tilpasse sig et liv udelukkende som selskabshund. Omgængelig i familien, hvor den ofte knytter sig mest til en bestemt person. Vagtsom og ret forbeholden over for fremmede og noget stridbar i omgangen med andre hunde. Kræver en del hundeerfaring.

 

BEHOV: En udpræget arbejdshund, som skal bruges efter sin hensigt. Den kan ganske enkelt ikke fungere uden jagtlige udfordringer og mulighed for at leve et frit hundeliv med masser af motion.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Jagtinstinktet er meget stærkt og rettet mod al slags jagt på al slags vildt. Den arbejder selvstændigt, hurtigt og højlydt over og under jorden, såvel som i vand. Den er utrættelig og bevæger sig gerne på eget initiativ ud på meget stor afstand af sin fører.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen kan være ru eller glat. I begge tilfælde er dækpelsen tyk, grov og tilliggende med tæt og isolerende underuld. Den ruhårede pels skal være så strid, at den knap nok behøver trimning, jævnlig børstning er ofte nok til at fjerne løse hår og give plads for nye.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racens medfødte skarphed nødvendiggør en tidlig socialisering og en ubøjelig konsekvent opdragelse. Træningen må dog samtidig være venlig, da hårde metoder kun vil provokere hunden yderligere. Varier både belønninger og træningsmiljø.

 

OPRINDELSE: I 1920'erne påbegyndte nogle aktive tyske jægere et opdræt af terriere, der skulle være orienteret udelukkende mod hundenes jagtlige evner. Faktisk ønskede man sig meget mere end en terrier til gravjagt. Den skulle også kunne bruges til jagt på vildsvin, være drivende og apporterende jagthund samt vildtsporhund. Grundlaget for arbejdet var flere engelske terrierracer, formodentlig tilsat nogle dråber pinscher og tysk bracke. Basis for avlen er stadig racens evne og lyst til at arbejde.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 788 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Cairn TerrierTerriere: Cairn terrier er med fuld ret den populæreste terrierrace både i Danmark og i...
• West high land white terrierTerriere: Er westiens kridhvide pels korrekt i strukturen, er den overraskende...
• Australsk terrierTerriere: Der er mere gårdhund end jagthund over den australske terrier, som er en...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!