Logo

Skye terrier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Skye terrier

 

Terriere: Der har været arbejdet målrettet for at dæmpe racens tidligere noget stridbare væsen

 

HØJDE: 25-26 cm (længden fra næse til halespids er 103 cm).

VÆGT: 8,5-10,5 kg.

FARVER: Sort, mørkegrå, lysegrå, fawn og creme, alle med sorte hårspidser.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Skye Terrier.

 

MENTALITET: Oprindelig både kamplysten og stridbar, i dag mere afdæmpet, men stadig udpræget selvstændig. Den er hengiven og loyal over for familien, men har ord for at være

En såkaldt enmandshund, som kun knytter sig til en bestemt person. Den er ikke særlig interesseret i børn, og over for fremmede er den yderst reserveret.

 

BEHOV: En stærk hund, som trods sine korte ben behøver megen motion og mulighed for at røre sig frit. Den bør socialiseres fra tidligste hvalpealder for at overvinde sin mistro mod fremmede.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Oprindelig skulle den uden hjælp fra mennesker kunne holde alskens rovvildt nede på øerne nordvest for Skotland. Jagtlysten ligger stadig lige under huden, og kamplysten er usvækket, selvom hunden i tidens løb er blevet mere samarbejdsvillig.

 

PELS OG PLEJE: Som hvalp og unghund kræver den dobbelte pels betydelig pleje, og det er vigtigt, at hunden tidligt lærer at blive børstet og friseret hver dag. Voksenpelsen er mere overkommelig. Fra 18-måneders-alderen er det tilstrækkeligt med en grundig ugentlig gennembørstning.

 

TIPS OG TRICKS Til INDLÆRING OG HÅNDTERING: Opdragelsen skal ske med respekt og forståelse for racens særlige natur. Begynd tidligt og træn venligt og ubetinget konsekvent i korte og varierede sekvenser. Den kønsmodne hund besvarer let udfordringer fra andre hunde, hvis den får lov.

 

OPRINDELSE: Racen har navn efter en ø i Hebriderne, og dens oprindelse er ukendt, om end den utvivlsomt er i familie med blandt andet cairn og skotsk terrier. Den blev beskrevet allerede i 1570 og i århundreder brugt til jagt på odder, grævling og væsel. I slutningen af 1800-tallet blev den populær som selskabshund ved det engelske hof, og både hunden og pelsen blev efterhånden større og længere. Selvom det ikke er modet, den mangler, anvendes den ikke længere til jagt, men er en særpræget selskabshund.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 786 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Irsk terrierTerriere: Den irske terrier er temperamentsfuld og stiller ganske store krav til sin ejers...
• Fox terrier, ruhåretTerriere: Den ruhårede fox terrier er aktiv og foretagsom, men også meget selvbevidst
• Yorkshire terrierTerriere: Selvom yorkshire terrieren er meget lille, er den alligevel en terrier med liv...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!