Logo

Skotsk terrier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Skotsk terrier

 

Terriere: Den værdige skotske terrier har masser af jagtlyst og reagerer på alt, der bevæger sig

 

HØJDE: 25,4-28 cm for begge køn.

VÆGT: 8,6-10,4 kg.

FARVER: Sort, hvedefarvet eller brindlet i alle nuancer.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Scottish Terrier.

 

MENTALITET: Loyal og trofast mod sin familie, ikke særlig interesseret i børn, værdigt reserveret over for fremmede. En rolig, sat og lidt vagtsom hund. Uden at være gøende er den en modig og dristig forsvarer af sit område og sine mennesker, som den knytter sig meget stærkt til. En selskabshund med en helt speciel mentalitet.


BEHOV: Det er en stor hund på korte ben, så den behøver regelmæssig motion uden dog at være specielt krævende i den retning. Vigtigere er en tidlig socialisering og en nær menneskelig kontakt.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den er oprindelig skabt til Jagt på ræv, grævling og odder, og den har stadig meget Jagtinstinkt I behold. Den tænder på alt, der bevæger sig, og den er en effektiv rotte- og musedræber. Den er selvstændig, men den holder relativt god kontakt.

 

PELS OG PLEJE: Grov, tæt og ru dækpels over kort og blød underuld. Pelsen er robust, men kræver kyndig trimning tre til fire gange om Året. I det daglige holdes den med karte og kam. Pelsplejen er dog betydelig, og det lange skørt, som hører med til frisuren, kan samle en del snavs.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen er ikke behagesyg, så indlæringen kræver tålmodighed, humor og opfindsomhed. Det er en hund med et stort ego, som kan blive utålelig stædig. Vær konsekvent og venlig, og beløn samarbejde. Dens væsen gør den mest egnet til erfarne hundefolk.

 

OPRINDELSE: I Skotland er der en århundredgammel tradition for lavbenede terriere. De blev alle kaldt skotske terriere, fandtes overalt og blev kun brugt til jagt. Først i slutningen af 1800-tallet begyndte man at tale om forskellige racer, og det førte til en heftig debat om, hvilken der var den" rigtige" skotske terrier. Nutidens skotte blev i lang tid kaldt aberdeen terrier, men kommer formentlig fra øerne vest for Skotland. Den oprindelige jagthund holdes i dag udelukkende som selskabshund.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 818 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Airedale terrierTerriere: Den største af terrierne tjente som sanitets- og ordonnanshund i begge...
• Jack Russell terrierTerriere: Præsten Jack Russell skabte både en højbenet og en lavbenet terrier til brug på...
• Fox terrier, glathåretTerriere: Den var tidligere mere almindelig end den ruhårede slægtning, nu står den...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!