Logo

Parson Russell terrier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Parson Russell terrier

 

Terriere: Der forekommer både en ruhåret og en glathåret variant af den jagtglade parson russell terrier

 

HØJDE: Hanner 34-38 cm. Tæver 31-35 cm.

VÆGT: 5-8 kg.

FARVER: Ensfarvet hvid eller med tan, lemon eller sorte aftegninger fortrinsvis i hovedet og ved haleroden.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Parson Russell Terrier.

 

MENTALITET: En energisk, livlig og aktiv hund. Glad for at lege og venlig over for alle i familien, voksne som børn. Nysgerrigt imødekommende over for alle fremmede. Men den kan have problemer med andre hunde, da især hannerne kan optræde udfordrende i forhold til hinanden. Den dristige lille hund går aldrig uden om et slagsmål.

 

BEHOV: Kan ganske enkelt ikke fungere uden mentale udfordringer og mulighed for at leve et frit hundeliv med megen motion og tæt kontakt til familien. Den er i bund og grund en brugsterrier.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den er energisk, adræt, bygget til fart og udholdenhed. Jagtinstinktet er meget stærkt og rettet mod al slags småvildt. På rævejagt skulle den kun gø ræven op, ikke angribe den. Den bevæger sig meget rundt, men har altid styr på, hvor dens ejer er.

 

PELS OG PLEJE: Racen forekommer i både en ruhåret og en glathåret variant. Pelsen er i begge tilfælde grov, tæt og glat tilliggende. Forskellen ligger i hårstrukturen og mængden af underuld. Pelspleje og fældning er minimalt. En jævnlig gennembørstning holder den ren og fjerner de fleste løse hår.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er særdeles træningsog arbejdsivrig. Den vil gå meget langt for ros og belønning. Hvis man blot accepterer hundens store selvstændighed og jagtlyst, volder opdragelsen sjældent større problemer. Lad ikke hunden udfordre andre hunde.

 

OPRINDELSE: Racens skaber, pastor John (Jack) Russell (1795-1883), blev født og levede hele sit liv i Devon. Ud over at være præst var han en dygtig rytter og ivrig jæger. Han helligede sit liv til avlen af terriere og foretog gennem 64 år flere krydsninger mellem forskellige ensfarvede og flerfarvede brugsterriere. Hans mål var altid at forbedre jagtegenskaberne uden særligt hensyn til udseendet. Racen blev først internationalt anerkendt i 2001. En kortbenet variant fik navnet jack russell terrier.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 818 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Jack Russell terrierTerriere: Præsten Jack Russell skabte både en højbenet og en lavbenet terrier til brug på...
• Fox terrier, glathåretTerriere: Den var tidligere mere almindelig end den ruhårede slægtning, nu står den...
• Jack Russell terrierTerriere: Præsten Jack Russell skabte både en højbenet og en lavbenet terrier til brug på...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!