Logo

Kerry blue terrier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kerry blue terrier

 

Terriere: Kerry blue terrier er en behagelig og tilpasningsdygtig selskabshund i en aktiv familie

 

HØJDE: Hanner 46-48 cm. Tæver 44-46 cm.

VÆGT: 15-18 kg.

FARVER: Alle nuancer af blåt med eller uden sorte aftegninger i hoved og på poter.

HJEMLAND: Irland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Kerry Blue Terrier.

 

MENTALITET: Venlig over for alle mennesker og meget glad for børn. En behagelig og tilpasningsdygtig selskabshund, som er meget afhængig af menneskelig kontakt og kun nødigt viger fra sin familie. Modig, vagtsom og forsvarsberedt. Voksne hanhunde, der ikke er blevet socialiseret tidligt, kan få det svært i forholdet til andre hunde.

 

BEHOV: Den unge hund elsker at bevæge sig, men racen er ikke specielt motionskrævende som voksen. Den trives som deltager i familiens gøremål, og den er glad for nye oplevelser og udfordringer.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den er livlig, glad og vil gerne være med alle vegne, men den er ikke hyperaktiv. I besiddelse af nogen jagtlyst, men med en god opdragelse fra tidligste hvalpealder kan den udmærket lære at færdes uden line. Holder god kontakt med sine mennesker.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er silkeagtig og tætkrøllet. Den skal børstes tit og grundigt og klippes i facon med to til tre måneders mellemrum. Skægget friseres dagligt og vaskes efter behov. Pelsen fælder ikke, og racen tåles derfor af mange allergikere. Hvalpene fødes sorte og bliver lysere med tiden.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Kvik, har en hurtig opfattelsesevne og er let at opdrage, blot man begynder tidligt. I modsat fald kan den være tilbøjelig til at overtage føringen i familien. Til forskel fra de fleste andre terriere er den glad for at apportere også fra vand.

 

OPRINDELSE: I 1775 forliste et udenlandsk skib ud for Irlands syd kyst. Det fortælles, at en hund svømmede i land i landskabet Kerry. Den var blåsort med en blød og krøllet pels, som den gav i arv til sit efterhånden talrige afkom med lokale hunde på egnens gårde. Historien kan naturligvis ikke bekræftes, men netop farve og pels kunne tyde på et vist slægtskab med puddel og andre vesteuropæiske vandhunde. I kampen for Irlands løsrivelse fra England blev racen noget af en maskot for nationalisterne.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 835 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Cesky terrierTerriere: Racen er skabt for mindre end 50 år siden og udviklede sig hurtigt til en...
• Irish softcoated wheaten terrierTerriere: Den er roligere og mere social end mange andre terriere, og jagtlysten er mindre...
• Dandie Dinmont terrierTerriere: Den tager gladelig rotter og mus, men har ellers ikke terriernes udprægede...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!