Logo

Jack Russell terrier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Jack Russell terrier

 

Terriere: Præsten Jack Russell skabte både en højbenet og en lavbenet terrier til brug på jagt

 

HØJDE: 25-30 cm for begge køn.

VÆGT: 5-6 kg.

FARVER: Hvid, som skal være dominerende, med sorte eller tanfarvede aftegninger .

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Jack Russell Terrier.

 

MENTALITET: Her er sprudlende energi og initiativ ligesom hos dens mere højbenede nære slægtning parson russell terrier. En underholdende spasmager i en aktiv familie. Næsten overvældende venlig mod alle mennesker uanset alder. Den går godt sammen med andre dyr, for eksempel heste, men den udfordrer meget let fremmede hunde.

 

BEHOV: Trives kun rigtigt, når den har mulighed for at leve et frit hundeliv. Den kræver masser af motion, konstant beskæftigelse og mentale udfordringer samt tæt kontakt til sine mennesker.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: En livlig, vågen og energisk brugsterrier, som ikke går af vejen for noget. Den har et stærkt jagtinstinkt og tænder omgående på fært af for eksempel en ræv. Over for rotter og mus er den en ubønhørlig dræber. Går sine egne veje, men skal nok finde sin ejer igen.

 

PELS OG PLEJE: Racen forekommer i tre pelsvarianter. Den kan være glathåret, stikkelhåret eller ruhåret, i alle tilfælde med tæt og beskyttende underuld. Det er en pels til al slags vejr og en pels, der ikke skal pyntes på. Den fælder en del, medmindre den jævnligt bliver børstet grundigt igennem.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Meget samarbejdsvillig og arbejdsivrig, hvis den belønnes. Den vil gerne gøre sine mennesker tilpas, og den elsker nye udfordringer. Gør træningen interessant gennem kvikke og varierede øvelser afbrudt af leg. Træn ind kald i skiftende miljø.

 

OPRINDELSE: Racens baggrund er identisk med parson russell terrierens, og de har begge fået navn efter skaberen, præsten John (Jack) russell, som levede i Devon fra 1795 til 1883. Han udviklede den stamme af fox terriere, som senere blev splittet op i en højbenet og en lavbenet variant. Målet var dog det samme, nemlig en hund, som var hurtig nok til at følge med gruppen af fox hounds og lille og stærk nok til at gå i grav og tvinge ræve og andet vildt ud. Hundenes udseende var mindre væsentligt.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 860 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Manchester terrierTerriere: Jagtlysten er meget udtalt hos englændernes eneste sort/røde, korthårede terrier
• Irish softcoated wheaten terrierTerriere: Den er roligere og mere social end mange andre terriere, og jagtlysten er mindre...
• Dandie Dinmont terrierTerriere: Den tager gladelig rotter og mus, men har ellers ikke terriernes udprægede...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!