Logo

Fox terrier, glathåret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Fox terrier, glathåret

 

Terriere: Den var tidligere mere almindelig end den ruhårede slægtning, nu står den snarere lidt i skyggen af den

 

HØJDE: Ca. 39 cm for begge køn.

VÆGT: Hanner 7,3-8,2 kg. Tæver 6,8-7) kg.

FARVER: Helt hvid eller hvid med aftegninger af tan, black and tan eiler sort.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Fox Terrier, Smooth.

 

MENTALITET: Glad, udadvendt, venlig og hengiven over for hele familien, lidt mere skeptisk i forhold til fremmede og især andre hunde. Den er velegnet som selskabshund hos aktive mennesker med nogen hundeerfaring. Den holder opmærksomt øje med alt omkring sig, og den kan være noget gøende, navnlig hvis den er længe alene hjemme.

 

BEHOV: En livlig og robust hund, som behøver en hel del motion og beskæftigelse. Bør tidligt socialiseres for at dæmpe tilløb til skarphed, og den skal altid have tæt menneskelig kontakt.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: I besiddelse af en veludviklet jagtlyst og stor selvstændighed. Den holder i reglen forholdsvis nær kontakt til sin ejer, men viger ikke tilbage for at gå sine egne veje, hvis den får fært af noget, den finder interessant. Har stor forkærlighed for at grave.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er kort og glat, og den kræver kun et minimum af pleje. Den fælder noget, og de stive hår har en irriterende evne til at bore sig lodret ned i tæpper og op i fodsåler, hvorfra de er svære at fjerne. Daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind fjerner de fleste løse hår.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Opdrages kærligt og konsekvent. Læg hovedvægten på indkald og på øvelser, som styrker samarbejdet og bringer lederrollen på plads. Det afholder hunden fra forsøg på at tage føringen. Træn varieret, i rask tempo og med mange beløn n inger.

 

OPRINDELSE: Hver egn i Storbritannien havde engang sin egen jagtterrier. Mange af dem er nu uddøde, men generne findes stadig i mange af nutidens terrierracer. Den ruhårede fox terrier er ældre end den glathårede, og det har været fremme, at det er små mynder og lette foxhounds, der har givet racen den glatte pels. Mens racen endnu blev holdt som arbejdshund, var den på grund af jagtegenskaberne langt mere talrig end sin ruhårede slægtning, og populariteten holdt helt frem til 1. Verdenskrig.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 2.012 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• West high land white terrierTerriere: Er westiens kridhvide pels korrekt i strukturen, er den overraskende...
• Tysk jagtterrierTerriere: Den tyske jagtterrier har tendens til skarphed og kræver en hel del...
• Airedale terrierTerriere: Den største af terrierne tjente som sanitets- og ordonnanshund i begge...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!