Logo

Dandie Dinmont terrier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Dandie Dinmont terrier

 

Terriere: Den tager gladelig rotter og mus, men har ellers ikke terriernes udprægede jagtinstinkt

 

HØJDE: 20-28 cm for begge køn.

VÆGT: 8-11 kg.

FARVER: "Pepper" fra mørkt blåsort til lyst sølvgrå eller "mustard" fra rødligt brun til lyst fawn.

HJEMLANDT: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Dandie Dinmont Terrier.

 

MENTALITET: Man kalder den for terriernes filosof. Den er rolig og besindig. I familien er den kærlig og omgængelig, tålmodig med børn, men ikke overvældende interesseret i at lege. Den vælger selv sine venner, og overfor fremmede er den afventende, måske lidt reserveret. Den er vagtsom og siger til med en dyb og klangfuld røst.

 

BEHOV: Nær kontakt med familien og en passende daglig motion uden alt for voldsom aktivitet. Den har en meget lang ryg, som kræver visse hensyn. Den bør for eksempel aldrig løbe ved siden af cyklen.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: En smidig hund, som også kan være livlig og hurtig. Den oprindelige jagthund er stadig en glimrende rotte- og musejæger, men uden mange andre terrieres udprægede dræberinstinkt. Den holder god kontakt og retter sig som regel fint efter anvisninger.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er meget karakteristisk for racen. Den er ikke egentlig ru, men føles dog strid. Den flyder ikke jævnt ned langs ryggen, men danner" pensler", hvor dækpelsen bryder gennem underulden. Den skal børstes og friseres ofte og trimmes mindst to til tre gange om året.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Det kræver altid tålmodighed at opdrage en terrier, der på en gang har en hurtig opfattelsesevne og en stor selvstændighed. Indlæringen skal ske med konsekvens og venlighed, med variation og skiftende belønninger. Undgå alle spring på grund af ryggen.

 

OPRINDELSE: Racen er formentlig opstået i det nordlige England i 1700tallet ved krydsning mellem flere forskellige terriervarianter, blandt andet bedlington terrier. En sigøjnerfamilie ved navn Allan opdrættede den under navnet mustard and pepper terrier. I 1814 udgav sir Walter Scott romanen "Guy Mannering", hvori en person ved navn Dandie Dinmont havde en sådan hund. Romanen blev populær og dermed også hunden, som så skiftede navn. Den bruges ikke mere til jagt, men holdes udelukkende som selskabshund

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 796 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Skye terrierTerriere: Der har været arbejdet målrettet for at dæmpe racens tidligere noget stridbare...
• Sealyham terrierTerriere: Sealyham terrier er normalt ikke særlig imødekommende over for fremmede og andre...
• Australian silky terrierTerriere: Farven og størrelsen minder om yorkshire terrier, men pelsen er langt mere...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!