Logo

Cesky terrier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Cesky terrier

 

Terriere: Racen er skabt for mindre end 50 år siden og udviklede sig hurtigt til en værdsat selskabshund

 

HØJDE: Hanner ca. 29 cm. Tæver ca. 27 cm.

VÆGT: 6-10 kg.

FARVER: Gråblå (hvalpene fødes sorte) eller lyst kaffebrun (hvalpene fødes chokoladebrune).

HJEMLAND: Tjekkiet.

INTERNATIONALT RACENAVN: Cesky Terrier.

 

MENTALITET: En stilfærdig, behagelig og munter følgesvend. Rolig, venlig og tilpasningsdygtig i familien, overbærende og tålmodig med børn. Lidt reserveret over for fremmede uden at være direkte afvisende. Som regel glad for at lege med andre hunde, men samtidig pågående, vedholdende og frygtløs, hvis den føler sig udfordret.

 

BEHOV: Den er kontaktsøgende og ikke krævende med hensyn til bevægelsesfrihed. Men den er ofte temmelig madglad og har derfor brug for en del motion, hvis den ikke skal blive overvægtig.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Oprindelig er racen udviklet til gravjagt og har bevaret en betragtelig selvstændighed. Den skiftede dog tidligt til selskabshund, så dens interesse for jagt volder sjældent problemer. Den er lydhør for anvisninger og holder generelt nær kontakt.

 

PELS OG PLEJE: Den fine og silkeagtige pels skal klippes regelmæssigt og børstes hyppigt. Pelsen er forholdsvis kort på kroppen, men de uklippede hår på benene og under bugen kan samle meget snavs. Øjenbrynene og navnlig skægget skal vaskes ofte for ikke at blive fedtet af madrester.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Med sit afdæmpede væsen er den lettere at opdrage end mange andre terriere. Man når langt med venlig konsekvens. Hårde metoder gør hunden stædig og uvillig til at samarbejde. Tidlig socialisering til mennesker og hunde gavner den hele livet.

 

OPRINDELSE: Racen er resultatet af en målbevidst krydsning mellem en sealyham terrier han og en skotsk terrier tæve for at forene det bedste fra de to racer i en smidigere og kortbenet jagtterrier, som var lettere at træne, og som krævede mindre pelspleje. Genetikeren Frantisek Horak fra Klanovice ved Prag foretog den første parring i 1949, og allerede ti år senere var typen så ensartet, at racen kunne anerkendes internationalt i 1963. Den blev hurtigt kendt ud over sit lands grænser som familiehund.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 861 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Engelsk toy terrierTerriere. Engelsk toy terrier er en livlig og underholdende miniatureudgave af manchester...
• Welsh terrierTerriere: Mentalt lidt mere afdæmpet end lakeland og fox terrier, som den ellers minder...
• Skye terrierTerriere: Der har været arbejdet målrettet for at dæmpe racens tidligere noget stridbare...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!