Logo

Cairn Terrier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Cairn Terrier

 

Terriere: Cairn terrier er med fuld ret den populæreste terrierrace både i Danmark og i mange andre lande

 

HØJDE: 28-31 cm for begge køn.

VÆGT: 6-7,5 kg.

FARVER: Creme, hvedefarvet, rød, grå eller næsten sort samt brindlet i de nævnte farver.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Cairn terrier

 

MENTALITET: Den tålmodige legekammerat for familiens børn er også en modig beskytter af huset og dets beboere. Over for fremmede er den nysgerrig og venligt imødekommende. Den er selvbevidst i forhold til andre hunde, men udfordrer sjældent, medmindre den provokeres. En kvik, behagelig og meget tilpasningsdygtig selskabshund.

 

BEHOV: Glad for at bevæge sig, men ikke udpræget motionskrævende. Den indretter sig gerne efter familien. Sætter pris på mange nye oplevelser og en nær social kontakt med sine mennesker.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Jagtlysten er dæmpet noget gennem avlen, men den er stadig til stede. En cairn terrier er selvstændig, nysgerrig og opfindsom, så selvom den normalt er lydhør og holder god kontakt, kan den være svær at kalde ind, hvis noget mere spændende lokker.

 

PELS OG PLEJE: Den pjuskede, dobbelte pels er kraftig og strid med kort, blød og tilliggende underuld. Den beskytter godt mod vejr og vind, og den er nem at passe i hverdagen. Med en grundig ugentlig gennembørstning og trimning tre til fire gange om året undgår man næsten al fældning.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Opfatter og lærer hurtigt og er ofte lettere at opdrage end mange andre terriere, men også den kræver konsekvens, hvis den ikke skal overtage føringen i familien. Træn tempofyldt og varieret uden hårdhed, som kun vil føre til stædighed.

 

OPRINDELSE: Urtypen for alle de skotske terriere har kun forandret sig lidt i århundredernes løb. Den stammer oprindelig fra det nordvestlige Skotland og øerne ud for kysten, hvor den blev brugt til jagt på småvildt og ræv, som søgte skjul i rullestensskrænterne (cairns på keltisk) Racen blev anerkendt i 1910, men helt op i 1920'erne krydsede man den med den hvide west highland white terrier. I dag er cairn terrier den almindeligste af terrierne og en af de mest populære selskabshunde i mange lande.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 864 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• West high land white terrierTerriere: Er westiens kridhvide pels korrekt i strukturen, er den overraskende...
• Jack Russell terrierTerriere: Præsten Jack Russell skabte både en højbenet og en lavbenet terrier til brug på...
• Airedale terrierTerriere: Den største af terrierne tjente som sanitets- og ordonnanshund i begge...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!