Logo

Airedale terrier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Airedale terrier

 

Terriere: Den største af terrierne tjente som sanitets- og ordonnanshund i begge verdenskrige

 

HØJDE: Hanner 58-61 cm. Tæver 56-59 cm.

VÆGT: 20-23 kg.

FARVER: Rødgul med sort sadel.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Airedale Terrier.

 

MENTALITET: Den største af alle terrierracerne er oftest også den roligste. Den er udadvendt, tillidsfuld og venlig mod både familien og fremmede, tolerant og godmodig over for børn. Den er også vagtsom, modig og villig til at beskytte hus og hjem, hvis det er nødvendigt. En alsidig, tilpasningsdygtig og behagelig selskabshund.

 

BEHOV: En aktiv hund, som behøver en hel del motion og mulighed for at bevæge sig frit. Den trives bedst med nær menneskelig kontakt og er glad for at løse opgaver, som stimulerer den mentalt.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Racen er for stor til at forfølge en ræv ned under jorden, men den har bevaret mange af terrierens oprindelige jagtinstinkter. Den kan stadig gå sine egne veje, men den er mere lydhør og holder tættere kontakt end flere af de mindre terriere.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er strid og ru med tæt underuld. Hunden skal børstes grundigt en gang om ugen og have det middelkraftige skæg friseret dagligt. Tre til fire gange om året skal pelsen trimmes, men så fælder den til gengæld kun ubetydeligt. Klipning ødelægger både farve og struktur.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen er generelt meget positiv over for indlæring, og den kan uden store problemer lære alt, hvad man selv har lyst til at lære den. Vær venlig, men konsekvent, hold et rask tempo og varier gerne såvel belønninger som træningsmiljø.

 

OPRINDELSE:" Terriernes konge" stammer fra dalen Aire i Midtengland. På basis af den nu uddøde old english brokenhaired terrier blev den i begyndelsen af 1800-tallet gennem krydsning med odderhund udviklet til jagt på blandt andet oddere og vandrotter. Fra odderhunden har den arvet sin forkærlighed for vand. I begge verdenskrige gjorde den tjeneste i de allierede styrker som sanitets- og ordonnanshund, og den gør stadig nytte som hjælpehund for blinde og handicappede og som redningshund ved katastrofer.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 860 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bedlington terrierTerriere: Frisuren får bedlington terrieren til at ligne et lam, men udseendet bedrager
• Fox terrier, ruhåretTerriere: Den ruhårede fox terrier er aktiv og foretagsom, men også meget selvbevidst
• Irsk terrierTerriere: Den irske terrier er temperamentsfuld og stiller ganske store krav til sin ejers...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!