Logo

Tysk pinscher

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Tysk pinscher

 

Vagt- og gårdhunde: Der er flere forklaringer på ordet pinscher. De hentyder til disse racers fortid som rottehunde.

 

HØJDE: 45-50 cm for begge køn.

VÆGT: 13-18 kg.

FARVER: Ensfarvet rødbrun i forskellige nuancer eller sort med rustrøde aftegninger.

HJEMLAND: Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Deutscher Pinscher.

 

MENTALITET: Livlig, selvsikker og ligevægtig er tilsammen egenskaber, som gør racen både til en fortrinlig selskabshund i en aktiv familie og til en alsidig vagt- og sportshund. Den er en overraskende sammensat natur. Den kan skiftevis være kærlig og følsom eller sej og noget selvbestemmende. Lidt reserveret over for fremmede.

 

BEHOV: Behøver en del motion og megen beskæftigelse, helst på sine egne betingelser. Især sætter den pris på at få mulighed for at bruge sin næse til at finde ting eller til at følge et spor.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Racen er opmærksom, nysgerrig og energisk, og den har stor glæde af alle slags aktiviteter. Den kan mentalt "koge op" som mælk i en gryde og have brug for at blive dæmpet ned. Generelt holder den forholdsvis nær kontakt og er lydhør for anvisninger.

 

PELS OG PLEJE: Den korte og tætte pels er glansfuld og glat tilliggende. Den kræver kun ubetydelig pleje som for eksempel en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind for at fjerne løse hår. Men den beskytter ikke meget mod vejret, og hunden kan være lidt uvillig til at gå ud i regnvejr.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Intelligent, selvstændig og meget lærenem. Den vil ikke tvinges, men kræver alligevel en konsekvent opdragelse. Man når længst med samarbejde frem for konfrontation. Undgå at terpe og gentage øvelserne, men træn varieret med god motivation.

 

OPRINDELSE: Ordet pinscher kan enten stamme fra det engelske ord pinch, som betyder at nappe, eller det franske ord pincer, som betyder at bide af. Begge muligheder hentyder til racens fortid som rottehund. Den tyske pinscher er gammel, og den har samme baggrund som schnauzeren, der også blev kaldt ruhåret pinscher, Oprindelig fødtes begge hårlagsvarianter i samme kuld. Opdelingen i to selvstændige racer skete i slutningen af 1800-tallet. I 1960'erne var pinscheren ved at uddø, men blev reddet.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 882 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Entlebucher sennenhundVagt- og gårdhunde: Entlebucher sennenhund fødes med meget kort hale eller helt stumphalet
• Appenzeller sennenhundVagt- og gårdhunde: Sennenhunden fra kantonen Appenzell passer stadig kvæg på Alpernes...
• SchnauzerVagt- og gårdhunde: Hos schnauzeren regnes farvevarianterne for selvstændige racer, som...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!