Logo

Sort russisk terrier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Sort russisk terrier

 

Vagt- og gårdhunde: Sort russisk terrier er målrettet skabt som tjenestehund, og den kræver en erfaren ejer

 

HØJDE: Hanner 66-72 cm. Tæver 64-70 cm.

VÆGT: 40-65 kg.

FARVER: Sort, eventuelt isprængt grå hår.

HJEMLAND: Rusland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Tchiorny Terrier.

 

MENTALITET: En særdeles aktiv og dristig hund med en stærk, til tider skarp forsvarsreaktion. En selvsikker vagthund, som er reserveret over for fremmede, men meget loyal og trofast over for sin fører. Den er arbejdskrævende og ikke primært egnet som selskabshund eller i hænderne på uerfarne hundeejere.

 

BEHOV: Skabt udelukkende som tjeneste- og forsvarshund. Behovet for motion og arbejdsopgaver er meget stort. Bør allerede fra hvalp socialiseres til mennesker og hunde. Skal opdrages målrettet og med stor forståelse.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Meget smidig, udholdende, modig og vagtsom. Den er alsidig, anvendelig, arbejdsvillig og robust over for vejr og vind. Den holder kontakt og er nært knyttet til sin fører, hvis anvisninger den gerne følger, men den tager ikke generelt mod ordrer fra andre.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er grov, hård, fyldig og meget tæt med kraftig underuld. Dækhårene er ru, stærkt bølgede, pjuskede og 4-10 cm lange. Pelsen fælder noget i overgangsperioderne, men er nem at holde med jævnlig gennembørstning og eventuelt en let trimning et par gange om året.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: I reglen er racen positiv over for indlæring og let at opdrage for den erfarne hundefører. Arbejd målrettet og konsekvent uden at gribe til hårde metoder. Træn tempofyldt og varieret gerne i forskellige miljøer og beløn hurtigt og rigeligt.

 

OPRINDELSE: Racen er et moderne krydsningsprodukt. Den blev skabt umiddelbart før 2. Verdenskrig i Den Røde Hærs kennel i Sovjetunionen. Målet var en arbejdende tjeneste- og beskyttelseshund for militær og toldvæsen. Ingredienserne var i første omgang riesenschnauzer og airedale terrier. Senere blev rottweiler tilføjet for at øge tyngden og forsvarsviljen. Også en lokal hund en krydsning mellem newfoundlænder og schæferhund kaldet moskva retriever blev indblandet. Racen blev anerkendt i 1981.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 879 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Anatolsk hyrdehundVagt- og gårdhunde: Hyrdehunden fra den tyrkiske højslette er vagtsom, uafhængig og svær...
• PyreneerhundVagt- og gårdhunde: Pyreneerhunden burde måske rettelig høre til hyrdehundene som de andre...
• Cao da serra da estrelaVagt- og gårdhunde: Racen behøver en tidlig socialisering for at indrette sig i en...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!