Logo

Sankt bernhardshund

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Sankt bernhardshund

 

Vagt- og gårdhunde: Langhåret og korthåret sankt bernhardshund regnes for to selvstændige racer

 

HØJDE: Hanner 70-90 cm. Tæver 65-80 cm.

VÆGT: 50-90 kg.

FARVER: Hvid med mindre eller større rødbrune pletter.

HJEMLAND: Schweiz.

INTERNATIONALT RACENAVN: Sankt Bernhardshund eller Bernhardiner.

 

MENTALITET: Et venligt og roligt væsen gør den store og tunge hund til en udmærket familiehund. Den er tålmodig over for børn, hvis den allerede fra hvalp er vant til børn. I familien er den trofast og hengiven, men den kan være noget tilbageholdende over for fremmede. Navnlig som ung skal den fodres og motioneres med omtanke.

 

BEHOV: Racen har ikke noget stort løbebehov, men skal dog alligevel motioneres regelmæssigt og fornuftigt. Den foretrækker at opholde sig udendørs og kræver megen plads både der og indendørs.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: En sindig hund, som dog har stor glæde af at bruge sine kræfter, for eksempel til at trække en vogn, hvilket kommer hele familien til gode på ture i det fri. Den retter sig gerne efter anvisninger og holder i almindelighed nær kontakt til sine mennesker.

 

PELS OG PLEJE: Racen forekommer i to pelsvarianter, begge tætte med en tyk og beskyttende underuld. Den langhårede er glat eller let bølget, den korthårede tilliggende og hårdere i strukturen. Begge skal jævnligt børstes grundigt igennem. Læbefolder og øjne kræver pleje for at undgå infektioner.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Samarbejdsvillig og som oftest positiv over for indlæring. Skalopdrages venligt og roligt med masser af belønninger. Træn konsekvent, men uden hårdhed, og i korte sekvenser. Udnyt gerne racens fine lugtesans til øvelser, der stimulerer den mentalt.

 

OPRINDELSE: Alpine mastiffer kom til Schweiz med romerske soldater. Det vides med sikkerhed, at i klostret i Sankt Bernhard-passet holdt man allerede i 1660 godmodige rød-hvide bondehunde som trækhunde. Om de også har reddet mennesker, som var faret vild i sneen, står hen i det uvisse. Sankt bernhardshunden, som vi kender den i dag, er meget større end oprindeligt og næppe egnet til at arbejde som lavinehund. Racen er skabt i England i 1800-tallet ved indkrydsning af newfoundland og pyreneerhund.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.498 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Tibetansk mastiffVagt- og gårdhunde: Det kræver en tidlig og målrettet indsats, hvis den skal tilpasse sig...
• BoxerVagt- og gårdhunde: Boxeren forbliver et legebarn højt op i alderen, og dens energi kan...
• RottweilerVagt- og gårdhunde: En stærk og arbejdskrævende hund, som samtidig er både pålidelig og...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!