Logo

Rottweiler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Rottweiler

 

Vagt- og gårdhunde: En stærk og arbejdskrævende hund, som samtidig er både pålidelig og afbalanceret i familien

 

HØJDE: Hanner 61-69 cm. Tæver 56-63 cm.

VÆGT: 41-50 kg.

FARVER: Sort med rustrøde aftegninger.

HJEMLAND: Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Rottweiler.

 

MENTALITET: Modsat hvad mange tror, er rottweileren gennemgående en meget venlig hund. Den er for eksempel præcis lige så glad for familiens børn som de fleste andre racer, og den er stabil og pålidelig over for alle også fremmede. Er man indstillet på at bruge tid på at opfylde racens elementære behov, er den en hengiven og spændende familiehund.

 

BEHOV: Racen er arbejdskrævende. Man skal afse tid til rigelig daglig motion, tidlig socialisering, fornuftig opdragelse og mental stimulering for at få et godt socialt liv sammen med hunden.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: En aktiv, selvsikker og uforfærdet brugshund, som er arbejdsglad, smidig og udholdende. I almindelighed glad for at efterkomme anvisninger fra sin ejer, som den holder tæt kontakt med. Men samtidig en stærk hund, som det kræver nogen råstyrke at håndtere.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er middellang, hård, strid, tæt tilliggende og med tyk underuld. Den beskytter effektivt mod nedbør, isolerer godt mod kulde og nogenlunde mod varme. Pelsplejen er ubetydelig og indskrænker sig til en ugentlig gennembørstning for at fjerne løse hår og støv.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Arbejdsglad og let at opdrage. Dog kan navnlig hanhundene være selvhævdende med tilbøjelighed til at svare igen, hvis de føler sig udfordret. Hunden bør livet igennem trænes venligt med ubøjelig konsekvens, mange opgaver og nær kontakt.

 

OPRINDELSE: Romernes legioner medbragte store forsyninger ofte i form af kvægflokke. Til at holde styr på dyrene og vogte materiellet havde man solide hyrdehunde. Efter Romerrigets opløsning levede disse hunde videre i Sydtyskland i århundreder, blandt andet omkring byen Rottweil, hvor de især blev værdsat af slagtere, der skulle opkøbe kvæg og transportere det til slagtning. Med jernbanernes indtog blev racen arbejdsløs og var i stærk tilbagegang, indtil den omkring 1910 blev "opdaget" som tjenestehund.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 905 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grosser schweizer sennenhundVagt- og gårdhunde: Der skal nogen hundeerfaring til for at håndtere den stærke grosser...
• Cao da serra da estrelaVagt- og gårdhunde: Racen behøver en tidlig socialisering for at indrette sig i en...
• NewfoundlandVagt- og gårdhunde: Har man rigelig plads både ude og inde, kan en newfoundland være et...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!