Logo

Mastino napoletano

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Mastino napoletano

 

Vagt- og gårdhunde: Den neapoletanske mastiff kræver tidlig socialisering, omfattende pleje og en del råstyrke

 

HØJDE: Hanner 65-75 cm. Tæver 60-68 cm.

VÆGT: Hanner 60-70 kg. Tæver 50-60 kg.

FARVER: Grå, blygrå og sort eller brun og fawn, alle farver kan være brindlede.

HJEMLAND: Italien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Mastino Napoletano.

 

MENTALITET: Selvstændig og modig med stor territoriebevidsthed. En trofast beskytter af hjemmet og dets beboere, et instinkt som dog hellere må dæmpes end fremmes. Racen er social og hengiven over for familien, men den er ikke en hund for førstegangsejeren. Den kræver viden og en ikke ubetydelig råstyrke grundet dens størrelse.

 

BEHOV: En stor hund, som behøver megen plads omkring sig, og som især skal have mulighed for at opholde sig udendørs, når vejret er til det. Bør socialiseres målrettet fra tidligste hvalpealder.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Kræver ikke megen motion. Tværtimod kan for voldsom aktivitet det første år skade hundens udvikling. Racen har på grund af vægten svært ved at færdes på trapper. Den har ingen jagtlyst af betydning, og den holder sig gerne i nærheden af sine mennesker.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen kræver stort set ingen pleje. Til gengæld skal de løse øjenrande passes omhyggeligt, og de dybe folder i hovedet skal altid være tørre og rene for at undgå infektioner og lugtgener. Vær forberedt på, at hunden savler voldsomt og griser meget, når den spiser.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Træn ikke kamplege med hunden. Når den kønsmodnes, skal man være påpasselig med nye hundebekendtskaber. Opdrag hunden venligt og konsekvent uden hårdhed. Selv med den mest forstående træning er der dog langt til ubetinget lydighed.

 

OPRINDELSE: De store molosser kom oprindelig fra Asien og blev bragt til Grækenland af Alexander den Store, og herfra kom de til Rom omkring vor tidsregnings begyndelse. De bredte sig ud over Europa med de romerske legioner og dannede baggrund for mastiffracer i flere europæiske lande. I Italien overlevede de i århundreder som hyrdeog gårdhunde i landdistrikterne ved foden af Vesuv og i egnen omkring Napoli. Efterhånden blev racen næsten glemt, men den dukkede op igen efter 2. Verdenskrig.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 852 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• DværgpinscherVagt- og gårdhunde. Ikke så få ejere er blevet overrasket af dværgpinscherens...
• Mastin de los pirineosVagt- og gårdhunde: Mastin de 105 pirineos er langt mere omgængelig og fremkommelig end...
• Appenzeller sennenhundVagt- og gårdhunde: Sennenhunden fra kantonen Appenzell passer stadig kvæg på Alpernes...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!