Logo

Mastin espanol

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Mastin espanol

 

Vagt og gårdhunde: Det er blandt andet størrelsen, der gør den spanske mastiff tvivlsomt egnet som familiehund

 

HØJDE: Hanner mindst 80 cm. Tæver mindst 75 cm.

VÆGT: 75-90 kg.

FARVER: Gul, fawn, rød, sort, ulvegrå eller vildtfarvet, brindlet eller flerfarvet.

HJEMLAND: Spanien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Mastin Espanal.

 

MENTALITET: Selvom den er venlig og hengiven over for sine mennesker, gør alene størrelsen den tvivlsomt egnet som familiehund. Dertil kommer, at den er forbeholden over for fremmede og meget beslutsom, hvis den føler, at det er nødvendigt at forsvare, hvad den har fået ansvaret for. Hanhunde kan have problemer med andre hunde.

 

BEHOV: Den spanske mastiff behøver ikke alverden af motion, men gerne en hel del plads, navnlig udendørs. Dens rolige gemyt gør, at den udmærket kan tages med ud på en spadseretur i line.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: I hjemlandet fungerer den endnu som vagthund for kvæg- og fåreflokke både stationært og på vandring mellem græsningsområderne. Den arbejder selvstændigt uden tæt kontakt til mennesker. Dens gøen er dyb og klangfuld og kan høres over anselige afstande.

 

PELS OG PLEJE: Den middellange pels er tæt, tyk, robust og beskyttende mod al slags vejr. Den kræver jævnlig og grundig gennembørstning, men fælder alligevel noget, hvis hunden opholder sig indendørs. De nederste øjenrande er løse og danner en fold, som skal holdes omhyggeligt ren.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen behøver en venlig, men samtidig konsekvent opdragelse. Den skal tidligt vænnes til at møde fremmede mennesker, andre hunde og nye omgivelser. En tæt kontakt med familien vil gøre den til en relativt, men næppe ubetinget lydig hund.

 

OPRINDELSE: Racen har formentlig ligesom de øvrige mastiffer sin oprindelse i de gamle krigshunde fra øst. Den er antagelig kommet til Spanien med græske og fønikiske handelsfolk omkring vor tidsregnings begyndelse. Siden middelalderen har den været vagthund for dyreflokke, som den beskyttede effektivt mod angreb fra ulve og andre rovdyr. De to markante poser foran på halsen beskyttede hunden mod bid på struben. Den har desuden altid bevogtet gården, dens folk og deres værdier i almindelighed.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.028 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Berner sennenhundVagt- og gårdhunde: Berner sennenhunden er en af de populæreste familiehunde over det...
• Mastino napoletanoVagt- og gårdhunde: Den neapoletanske mastiff kræver tidlig socialisering, omfattende...
• Mastin de los pirineosVagt- og gårdhunde: Mastin de 105 pirineos er langt mere omgængelig og fremkommelig end...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!