Logo

Mastiff

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Mastiff

 

Vagt- og gårdhunde: Den tungeste af alle hunderacer kan komme op på en vægt over 100 kg. Den er dyr at have på kost

 

HØJDE: Hanner mindst 76 cm. Tæver mindst 70 cm.

VÆGT: 79-86 kg.

FARVER: Fawn i alle nuancer fra abrikos til mørkt grågul med sort maske. Eventuelt tigret.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Mastiff.

 

MENTALITET: Hundeverdenens ubestridte sværvægter er nysgerrig og blød af sind. Det er en stor og værdig hund, som knytter sig stærkt til sin familie, men som er tilbageholdende over for fremmede. En trofast, omgængelig og godmodig familiehund, der kan være næsten overbeskyttende i forholdet til sine mennesker.

 

BEHOV: Har brug for mere kontakt og foder end for motion. For megen motion i de unge år kan endda skade dens udvikling især bør stejle trapper undgås. Tidlig socialisering gør den store hund omgængelig.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den er ikke ligefrem vild med at løbe, men den behøver megen plads omkring sig både ude og inde. Som ung bevæger den sig en del omkring, men det må aldrig blive belastende for led og sener. Som voksen er den rolig og meget lidt gøende.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er kort, lidt grov i strukturen og tæt tilliggende. Den skal blot børstes jævnligt for at fjerne løse hår. øjnene kræver nogen pleje på grund af de løse rande, og de tunge læbefolder og hovedets furer skal altid holdes rene og tørre for at undgå hudirritationer.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: En af verdens største og tungeste hunde er en udpræget familiehund og ikke egnet som brugshund, selvom den er samarbejdsvillig og lærenem. Træningen kræver en hel del tålmodighed. Den skal helst begynde tidligt og bygge på masser af ros.

 

OPRINDELSE: Racen har eksisteret i Storbritannien i mere end 2000 år.

Den er antagelig kommet dertil fra Asien med fønikiske handelsfolk. Romerne bragte i begyndelsen af vores tidsregning en del af disse kæmpehunde med hjem som militær- og kamphunde. En mastiff er dyr at have på kost, så i nedgangstider var racen flere gange ved at uddø. Den er dog hver gang blevet reddet og genopbygget med hjælp fra andre meget store racer, som den selv har deltaget i skabelsen af, for eksempel sankt bernhardshund og bullmastiff.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 908 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mastin espanolVagt og gårdhunde: Det er blandt andet størrelsen, der gør den spanske mastiff tvivlsomt...
• Fila brasileiroVagt- og gårdhunde: I hjemlandet fungerer den som vagthund. Den er ikke velegnet som...
• RiesenschnauzerVagt- og gårdhunde: Man skal hos riesenschnauzer være forberedt på nogen forskel i...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!