Logo

Leonberger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Leonberger

 

Vagt- og gårdhunde: Store hunde behøver god plads omkring sig, men er ikke nødvendigvis meget motionskrævende

 

HØJDE: Hanner 72-80 cm. Tæver 65-75 cm.

VÆGT: 35-50 kg.

FARVER: Løvegul fra mørkt rødgul til sandfarvet med sort maske og eventuelt mørke hårspidser.

HJEMLAND: Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Leonberger.

 

MENTALITET: Rolig, venlig, blid og omgængelig. En pålidelig og stærk beskytter af sit område og sin familie, som den knytter sig stærkt til, men ikke nogen udpræget vagthund. Meget overbærende med familiens børn og tolerant over for andre hunde og dyr. I høj grad en familiehund, der forventer at være med i alle daglige gøremål.

 

BEHOV: En meget stor hund, som behøver plads omkring sig. Indendørs kan den altid glade hale rydde ethvert veldækket bord på et øjeblik. Den opholder sig gerne udendørs, dog nødig i en hundegård.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: En selvsikker hund, som dagligt udfordrer familien med nye påfund. Den kan udfolde overstrømmende aktivitet, når den er glad, og der er udsigt til gåtur eller leg, men ellers holder motionsbehovet sig inden for en halv til en hel time et par gange om dagen.

 

PELS OG PLEJE: Racen har en meget rigelig pels med tyk underuld, og både i og uden for fældeperioderne vil der tit være løse hår både på gulvet og i møblerne. Jævnlig gennembørstning begrænser det en del, så beregn en til to timer om ugen til en grundig omgang med karte og kam.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racens selvstændighed viser sig ofte i indlæringen, hvor hunden kan have sin egen opfattelse af, om en øvelse er værd at beskæftige sig med. Træn i korte, varierede sekvenser med masser af belønning, som kan holde dens interesse fangen.

 

OPRINDELSE: Omkring 1840 foretog Heinrich Essig, rådmand i byen Leonberg ved Stuttgart, en krydsning mellem en hvid-sort newfoundland og en tidlig sankt bernhardshund. Senere blev også en pyreneerhund indblandet. Målet var at skabe en stor og smuk hund, som lignede løven i Leonbergs byvåben. Allerede tyve år senere var Essigs hunde blevet statussymboler for de rige folk. De solgtes for fantastiske summer og eksporteredes til hele verden. Verdenskrigene minimerede antallet, men racen er nu retableret.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 868 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fila brasileiroVagt- og gårdhunde: I hjemlandet fungerer den som vagthund. Den er ikke velegnet som...
• RiesenschnauzerVagt- og gårdhunde: Man skal hos riesenschnauzer være forberedt på nogen forskel i...
• DobermannVagt- og gårdhunde: Visse amerikanske actionfilm har pustet kraftigt til racens lidt...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!