Logo

Landseer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Landseer

 

Vagt- og gårdhunde: Landseer forveksles ofte med at være en newfoundland i samme hvidsorte farvevariant

 

HØJDE: Hanner 72-80 cm. Tæver 67-72 cm.

VÆGT: 50-65 kg.

FARVER: Rent hvid med skarpt afgrænsede sorte partier og sort hoved med hvidt næseparti og hvid blis.

HJEMLAND: Tyskland og Schweiz.

INTERNATIONALT RACENAVN: Landseer.

 

MENTALITET: Har både baggrund og mange lighedspunkter til fælles med newfoundland, som forekommer i samme hvid-sorte farvevariant. Hos landseer er der tale om en målrettet avl på denne farve, og det har gennem årene resulteret i en lettere og mere livlig hund, som stadig er lige venlig og imødekommende over for alle mennesker og dyr.

 

BEHOV: Har brug for plads omkring sig og for at føle sig som en betydningsfuld del af familien. Den opholder sig gerne udendørs, er glad for kontakt og sætter pris på en rask spadseretur i selskab med familien.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Mere aktiv og en smule mere vagtsom end sin tungere slægtning. Den bevæger sig gerne og er altid oplagt til at lege, specielt med børn, som den behandler meget blidt og nænsomt. Holder nær kontakt og er ikke tilbøjelig til at gå sine egne veje.

 

PELS OG PLEJE: Kroppens yderpels er lang og tæt. Den føles blød og har god underuld, der dog ikke er så tæt som hos newfoundland. Pelsen er dermed mindre arbejdskrævende og kan klares med en grundig ugentlig gennembørstning. Den fælder noget, og de hvide hår ses meget for eksempel på tæpper.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: I reglen lærenem og samarbejdsvillig, så opdragelsen kræver ingen særlig erfaring. Træn med venlig konsekvens, beløn rigeligt og varier øvelserne med korte mellemrum. Indret tempoet efter, hvad der falder naturligt for den enkelte hund.

 

OPRINDELSE: Allerede fra 1902 arbejdede især tyske og schweiziske opdrættere på at få udskilt de hvid-sorte newfoundland fra de sorte og brune, idet man var overbevist om, at der var tale om to forskellige racer. Arbejdet med renavlen blev intensiveret i årene omkring 2. Verdenskrig, men først i 1960 blev den kontinentale landseer anerkendt efter årtiers stridigheder. Racen fik navn efter den engelske maler sir Edwin Landseer, som midt i 1800-tallet havde afbildet racen på flere portrætter.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 853 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• DobermannVagt- og gårdhunde: Visse amerikanske actionfilm har pustet kraftigt til racens lidt...
• Sankt bernhardshundVagt- og gårdhunde: Langhåret og korthåret sankt bernhardshund regnes for to selvstændige...
• Dogo argentinoVagt- og gårdhunde: Argentinas meget vagtsomme hunderace er næppe egnet som udelukkende...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!