Logo

Hollandsk smoushond

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hollandsk smoushond

 

Vagt- og gårdhunde: Den lidt mindre, gule variant af schnauzeren var tidligere en populær gårdhund i Holland

 

HØJDE: Hanner 37-42 cm. Tæver 35-40 cm.

VÆGT: 9-10 kg.

FARVER: Ensfarvet gul i alle nuancer.

HJEMLAND: Holland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Hollandse Smoushond.

 

MENTALITET: Hollands gulrøde schnauzer er robust, glad og venlig. Den er frygtløs og vagtsom uden at være stridbar, men måske en smule gøende. Den er livlig og glad for at lege og dermed velegnet som selskabshund også i en børnefamilie. Som den gårdhund, den oprindelig er, trives den fint flere sammen og i selskab med andre dyr.

 

BEHOV: En aktiv hund, som har behov for en hel del motion og mulighed for at kunne bevæge sig frit. Den behøver desuden en god kontakt med sine mennesker, som den knytter sig meget tæt til.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Jagtlysten over for andet end rotter og mus er behersket, så hunden er ikke tilbøjelig til at strejfe omkring. Som ung kan den være krævende med hensyn til aktivitet og nye oplevelser, senere bliver den roligere og tilpasser sig familiens aktivitetsniveau.

 

PELS OG PLEJE: Den ru pels er 4-7 cm lang, hård og glat. Den har tæt underuld og beskytter godt i al slags vejr. Pelsen er meget nem at holde fri for snavs og løse hår. En grundig gennembørstning et par gange om måneden kan suppleres med en let trimning en til to gange om året.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen er lærenem, opmærksom og interesseret. God socialisering og en kærlig og konsekvent opdragelse fra tidligste hvalpealder vil gøre den til en behagelig og lydig familiehund. Vær bestemt, men undgå hårdhed og for mange gentagelser.

 

OPRINDELSE: Det fortælles, at i midten af 1800-tallet blev der i Holland solgt fortræffelige rottehunde under betegnelsen herrestaldhunde. Hundene skulle være kommet fra Tyskland, hvor man havde valgt at koncentrere sig om peber/salt-farvede schnauzere, og man havde udelukket den gule variant af racen fra avlen. Efter 2. Verdenskrig var smousen så at sige uddød, men den blev retableret gennem et ihærdigt avlsarbejde. Den falder dog stadig noget forskellig ud, og arbejdet er langtfra fuldført.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.148 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Broholmer Vagt- og gårdhunde: Broholmeren er nok det nærmeste, man kommer på en national dansk...
• HovawartVagt- og gårdhunde: Hovawart er en alsidig brugshund og med en tidlig socialisering en...
• DværgschnauzerVagt- og gårdhunde: Dværgschnauzeren er en frisk og sporty selskabshund under de...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!