Logo

Great japanese dog

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Great japanese dog

 

Vagt- og gårdhunde: Under sin udvikling i USA har racen fjernet sig fra den japanske akita, som er dens baggrund

 

HØJDE: Hanner 66-71 cm. Tæver 61-66 cm.

VÆGT: 34-50 kg.

FARVER: Alle farver accepteres samt broget eller brindlet og med sort maske.

HJEMLAND: Japan, udviklet i USA.

INTERNATIONALT RACENAVN: Great Japanese Dog.

 

MENTALITET: Selvbevidst, opmærksom, venlig og pålidelig i familien og også sammen med børn. Den er udstyret med en del selvsikkerhed, som den dog sjældent viser over for mennesker. I forholdet til andre hunde kan den imidlertid demonstrere et heftigt temperament. Kun egnet som selskabshund for mennesker med nogen hundeerfaring.

 

BEHOV: Den behøver en hel del motion og beskæftigelse, gerne lydighedstræning og øvelser, hvor den skal bruge sin næse. Den har brug for nær social kontakt, og den er ikke glad for at være alene.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Oprindelig en jagthund, som skulle finde vildtet og opholde det, til jægeren nåede frem. Den kan stadig blive grebet af jagtlyst og begive sig ud på eget initiativ. Normalt tager den dog gerne mod anvisninger og holder forholdsvis god kontakt.

 

PELS OG PLEJE: Den dobbelte pels består af tyk, blød og tæt underuld og en dækpels, som er glat, stiv og står noget ud fra kroppen. Pelsen er meget isolerende mod kulde og varme, og den er både fugt- og smudsafvisende, når den er ren. Derfor skal den børstes meget ofte og grundigt.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er lærenem og søger konstant nye udfordringer for ikke at kede sig. Det kræver en tålmodig fører, som belønner samarbejde. Konsekvens, variation og kreativitet skal der til, ellers skal den opfindsomme hund nok selv sørge for det.

 

OPRINDELSE: Racen har samme baggrund som den japanske race akita, som er en jagende spidshund. Den blev fortrinsvis brugt til bjørnejagt, men har også en fortid som træk- og kamphund. Dens historie er barsk, og flere gange var racen i fare for at uddø. Efter 2. Verdenskrig bragte amerikanske soldater akitaer med til USA og Europa som vagt- og familiehunde. Udviklingen gik her i en anden retning end i Japan, og i dag er den amerikanske type udskilt fra akita som great japanese dog.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 880 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Entlebucher sennenhundVagt- og gårdhunde: Entlebucher sennenhund fødes med meget kort hale eller helt stumphalet
• Mastino napoletanoVagt- og gårdhunde: Den neapoletanske mastiff kræver tidlig socialisering, omfattende...
• SchnauzerVagt- og gårdhunde: Hos schnauzeren regnes farvevarianterne for selvstændige racer, som...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!