Logo

Entlebucher sennenhund

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Entlebucher sennenhund

 

Vagt- og gårdhunde: Entlebucher sennenhund fødes med meget kort hale eller helt stumphalet

 

HØJDE: Hanner 44-50 cm. Tæver 42-48 cm.

VÆGT: 20-25 kg.

FARVER: Sort med symmetriske gule til rustrøde samt hvide aftegninger.

HJEMLAND: Schweiz.

INTERNATIONALT RACENAVN: Entlebucher Sennenhund.

 

MENTALITET: Den mindste af sennenhundene er livlig, temperamentsfuld, selvsikker og modig. Over for mennesker, den kender, er den venlig og hengiven. Den er loyal og stærkt knyttet til sin familie. Over for fremmede er den let mistroisk og vagtsom. Den er temmelig gøende og kan have nogen tendens til at reagere på udfordringer.

 

BEHOV: En middelstor hund med et kæmpestort behov for motion og beskæftigelse. Desuden behøver den et trygt og socialt liv i tæt kontakt med mennesker mindre interesseret i andre hunde.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den er skabt til at arbejde selvstændigt med fritgående køer på Alpernes græsklædte skråninger, men den tager også gerne mod anvisninger. Dens jagtinstinkt er meget behersket, så den holder forholdsvis nær kontakt og er ikke tilbøjelig til at strejfe.

 

PELS OG PLEJE: Dækpelsen er kort. glat tilliggende, hård og glansfuld over tæt underuld. Den er robust og passer stort set sig selv. En gennembørstning med jævne mellemrum fjerner støv og løse hår. Racen har tendens til at blive overvægtig, hvis den ikke får tilstrækkelig motion.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: En arbejdsglad hund, som er god til at koncentrere sig og positiv over for al indlæring. Den deltager med fornøjelse i enhver form for hundesport og kan blive en god redningshund. Træn varieret i rask tempo og med skiftende belønninger.

 

OPRINDELSE: Racen har sit navn efter den dal i kantonerne Luzern og Bern, hvor man i 1920'erne fandt de sidste eksemplarer af den, og på basis af dem reddede man racen fra at uddø. Oprindelsen er uvis, men visse træk tyder på en forbindelse til de vagtog kvæghunde, som de romerske legioner bragte med op gennem Alperne. Racen har i hjemlandet altid været holdt som arbejdshund uden særlig fokusering på udseendet. Den forekommer i dag både med en naturlig kort hale og med en medfødt stumphale.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 943 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• MastiffVagt- og gårdhunde: Den tungeste af alle hunderacer kan komme op på en vægt over 100 kg....
• Broholmer Vagt- og gårdhunde: Broholmeren er nok det nærmeste, man kommer på en national dansk...
• Dogue de bordeauxVagt- og gårdhunde: Det kræver nogen hundeerfaring og en del arbejde at være ejer af en...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!