Logo

Engelsk bulldog

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Engelsk bulldog

 

Vagt- og gårdhunde: Den engelske bulldog er charmerende, excentrisk og kræver en hel del af sin ejer

 

HØJDE: 35-40 cm.

VÆGT: Hanner 25 kg. Tæver 22,7kg.

FARVER: Ensfarvet rød i forskellige nuancer, fawn eller brindlet med eller uden sort maske eller hvide aftegninger.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Bulldog.

 

MENTALITET: En venlig, hengiven og charmerende hund, som med rødder i kamphundesporten også kan blive meget vred, hvis den provokeres. Den kan skiftevis være overstrømmende glad, kærlig og egenrådig, grænsende til det stædige. Velegnet som selskabshund hos mennesker med hang til det excentriske og overbærenhed for snorken.

 

BEHOV: En daglig spadseretur i roligt tempo, gerne i spændende omgivelser, opfylder den voksne hunds motionsbehov. Den kræver til gengæld et godt socialt liv som familiens ubestridte midtpunkt.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Bulldogger er individualister, og der er store variationer inden for racen. Hunden bør dog generelt ikke udsættes for belastende aktivitet, da den kan rammes af åndedrætsbesvær især på varme sommerdage. Bevæger sig sjældent langt væk fra sin ejer.

 

PELS OG PLEJE: Den korte, fine og glat tilliggende pels holdes nemt fri for løse hår med jævnlig børstning. De dybe hudfolder, især på hovedet, og de voldsomme læbefolder skal altid holdes rene og tørre for at undgå hudirritationer. Også øjnene med de løse rande kræver nogen pleje.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Det kræver en hel del tålmodighed at opdrage en bulldog, men man når langt med belønning, afveksling og træning i korte sekvenser. Den ellers godmodige hund kan optræde aggressivt over for artsfæller, den mener udfordrer den.

 

OPRINDELSE: Kampe mellem hunde og andre dyr har været en kendt folkeforlystelse helt tilbage i det gamle Rom og videre Middelalderen igennem. Betegnelsen bulldog tyrehund blev brugt allerede i 1600tallet for en krydsning mellem mastiff-lignende vagthunde og hidsige jagtterriere. De skulle kunne bide sig fast i tyren uden at tabe vejret og være lavbenede nok til at undgå de sparkende klove. Dyrekampe blev forbudt i England i 1835, og de lynhurtige muskelbundter udviklede sig efterhånden til landets nationalrace.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 942 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mastino napoletanoVagt- og gårdhunde: Den neapoletanske mastiff kræver tidlig socialisering, omfattende...
• SchnauzerVagt- og gårdhunde: Hos schnauzeren regnes farvevarianterne for selvstændige racer, som...
• BullmastiffVagt- og gårdhunde: En bullmastiff har enorme kræfter, og det kræver nogen råstyrke at...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!