Logo

Cao da serra da estrela

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Cao da serra da estrela

 

Vagt- og gårdhunde: Racen behøver en tidlig socialisering for at indrette sig i en familie. Den er især vagtsom om natten

 

HØJDE: Hanner 65-72 cm. Tæver 62 -68 cm.

VÆGT: 30-50 kg.

FARVER: Fauve og zobel, ulvegrå eller gul, ensfarvede eller med hvide aftegninger.

HJEMLAND: Portugal.

INTERNATIONALT RACENAVN: Cao da Serra da Estrela.

 

MENTALITET: En vågen og opmærksom vagthund, som kan være noget mistroisk over for fremmede, men som til gengæld er meget trofast og hengiven i forhold til familien og især overbærende over for børn. Den er fredelig, men besidder en naturlig selvsikkerhed. Med tidlig socialisering klarer den at tilpasse sig livet som selskabshund.

 

BEHOV: Racen fungerer stadig som arbejdende hyrdehund i sit hjemland, så hvis den skal trives som familiehund, behøver den megen motion og en del beskæftigelse, som kan stimulere den mentalt.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Som ung er den meget aktiv, og især om natten er den på vagt og slår alarm ved enhver usædvanlig lyd. Som voksen tilpasser den sig efter omgivelserne, selvom den stadig er glad for at bevæge sig og for at løse opgaver. Holder relativt nær kontakt.

 

PELS OG PLEJE: Den kraftige og isolerende pels virker grov, nærmest som gedehår. Den er glat eller let bølget. Længden varierer, idet der forekommer både en langhåret og en korthåret variant af racen. Pelsen skal børstes grundigt igennem en gang om ugen for ikke at fælde for meget.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen er selvstændig og handlekraftig, så den kan være noget af en udfordring at opdrage. Træningen skal helst begynde i den tidlige hvalpealder, og den skal være venlig, men konsekvent, varieret og tempofyldt med mange belønninger.

 

OPRINDELSE: Den mest populære af de portugisiske racer er hyrdehunden fra Estrelabjergene. Efter al sandsynlighed stammer også den fra de gamle asiatiske mastiffer, og den er i nær familie med den spanske mastiff. I århundreder har den beskyttet kvægflokke på vandring mellem forskellige græsninger mod angreb af ulve. Desuden holdt den vagt på gårdene. Tidligt i 1900-tallet forsøgte man at krydse racen med schæferhund, men resultatet faldt uheldigt ud, og nu er racen tilbage i sin oprindelige form.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 909 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Great japanese dogVagt- og gårdhunde: Under sin udvikling i USA har racen fjernet sig fra den japanske...
• BoxerVagt- og gårdhunde: Boxeren forbliver et legebarn højt op i alderen, og dens energi kan...
• RottweilerVagt- og gårdhunde: En stærk og arbejdskrævende hund, som samtidig er både pålidelig og...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!