Logo

Cane corso italiano

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Cane corso italiano

 

Vagt- og gårdhunde: En noget selvrådig, til tider stridbar hund, som kræver både viden og tid af sin ejer

 

HØJDE: Hanner 64-68 cm. Tæver 60-64 cm.

VÆGT: 40-50 kg.

FARVER: Sort, grå i forskellige nuancer eller lyst fawn, brindlet i grå eller fawn.

HJEMLAND: Italien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Cane Corso Italiano.

 

MENTALITET: En hund med udpræget vagtinstinkt, som føler sig tæt knyttet til sit område og sine mennesker. Pålidelig, hengiven og meget beskyttende over for familien. Over for fremmede kan den være afvisende, og den tolererer sjældent andre hunde på sine enemærker. Kræver en meget erfaren ejer med forståelse for dens mentalitet.

 

BEHOV: Den er mere en ude- end indehund, og den behøver plads at røre sig på. En tidlig og målrettet socialisering er absolut nødvendig, hvis hunden skal tilpasse sig en tilværelse sammen med familien.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Væsentlig mere energisk og bevægelig end de fleste af de andre mastiffer, så den kræver også betydelig mere fysisk aktivitet. Man skal være forberedt på, at motion skal foregå i line for at undgå konfrontationer med fremmede mennesker og hunde.

 

PELS OG PLEJE: Den korte og glansfulde pels har en let underuld og kræver ikke væsentlig pleje. En daglig aftørring med et opvredet vaskeskind fjerner støv og løse hår. Racen har mere tilliggende læber end andre mastiffer, så den savler mindre og kræver mindre pleje af hudfolderne.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: En noget selvrådig hund, som det kræver viden og tid at opdrage. Den sætter pris på en god kontakt med sin fører og reagerer i reglen godt på anvisninger, men den bliver sjældent ubetinget lydig. Læg hovedvægt på samarbejds- og lederskabsøvelser.

 

OPRINDELSE: Denne type mastiff er afbildet i jagtscener på 3000 år gamle etruskiske sarkofager og på malerier fra middelalderen. Den overlevede frem til nutiden kun på Sicilien, hvor den blev brugt til at drive kvæg til slagtning og formodentlig også til hundekampe. Det er en klassisk mastiff uden den store løse hud, som kendetegner dens slægtning på fastlandet, mastino napoletano. Racen er i dag en genskabelse af den oprindelige. Den blev internationalt anerkendt så sent som i 1996.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 898 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mastin espanolVagt og gårdhunde: Det er blandt andet størrelsen, der gør den spanske mastiff tvivlsomt...
• Anatolsk hyrdehundVagt- og gårdhunde: Hyrdehunden fra den tyrkiske højslette er vagtsom, uafhængig og svær...
• RiesenschnauzerVagt- og gårdhunde: Man skal hos riesenschnauzer være forberedt på nogen forskel i...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!