Logo

Anatolsk hyrdehund

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Anatolsk hyrdehund

 

Vagt- og gårdhunde: Hyrdehunden fra den tyrkiske højslette er vagtsom, uafhængig og svær at skabe kontakt til

 

HØJDE: Hanner 74-81 cm. Tæver 71-79 cm.

VÆGT: 40-65 kg.

FARVER: Alle farver accepteres.

HJEMLAND: Tyrkiet.

INTERNATIONALT RACENAVN: Coban Kiibegi.

 

MENTALITET: Den store og meget kraftfulde hund er skabt til at beskytte de vandrende fåreflokke mod rovdyr på højsletten i det indre Tyrkiet. Den er selvstændig med et udpræget vagtinstinkt. Den knytter sig oftest kun til en enkelt person, som den er loyal og hengiven overfor, mens den som voksen er mistroisk over for fremmede .

 

BEHOV: Racen er ikke egnet kun som selskabshund, men med tidlig og omhyggelig socialisering kan den dog finde sig nogenlunde til rette som familiehund i et ikke alt for tætbefolket område.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: En stærk og samtidig meget hurtig hund, som har brug for megen udendørs frihed og bevægelse. Den er robust, modig og uafhængig uden det store behov for menneskelig kontakt, og den kræver en erfaren ejer med forståelse for racens specielle baggrund.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er kort eller halvlang med tyk underuld. Der er store variationer svarende til klimaet, og racen fælder meget i overgangsperioder. På den tyrkiske højslette som er på størrelse med Schweiz, skifter forholdene mellem kolde vintre og hede somre med ørkentemperaturer.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: At opdrage en hund af denne type kræver en stor og vedholdende indsats, viden og respekt for racens baggrund i isolerede områder, hvor hundene levede ude uanset vejret. Undgå at presse hunden til større kontakt end den selv ønsker, men giv den gode oplevelser med fremmede mennesker.

 

OPRINDELSE: Formentlig efterkommer efter de store vagt- og krigshunde, som fandtes i Mesopotamien allerede for flere tusind år siden. Hundene kom til Tyrkiet i folkevandringstiden omkring år 1000 med nomadestammer østfra. Først i 1970'erne begyndte man at interessere sig for landets lokale hundetyper. Den anatolske hyrdehund blev tidligere kaldt karabash. Den er efter alt at dømme i slægt med den endnu ikke anerkendte akbash, som er lettere og mere elegant, og som måske har været blandet med mynder.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 964 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Shar peiVagt- og gårdhunde: Den var tidligere både vagt-, hyrde-, jagt- og kamphund. I dag er den...
• DværgschnauzerVagt- og gårdhunde: Dværgschnauzeren er en frisk og sporty selskabshund under de...
• Entlebucher sennenhundVagt- og gårdhunde: Entlebucher sennenhund fødes med meget kort hale eller helt stumphalet

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!