Logo

Slovensky cuvac

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Slovensky cuvac

 

Hyrdehunde: Med en vægt på ca. 40 kg er den slovenske cuvac alligevel den letteste af de hvide bjerghunde.

 

HØJDE: Hanner 62-70 cm. Tæver 59-65 cm.

VÆGT: 31-44 kg.

FARVER: Hvid.

HJEMLAND: Slovakiet.

INTERNATIONALT RACENAVN: Slovensky Cuvac.

 

MENTALITET: Trofast og hengiven over for sin familie, reserveret, nærmest afvisende over for fremmede. En pålidelig vogter af dyreflokken, som den modigt og energisk er villig til at forsvare mod såvel firbenede som tobenede tyveknægte. Dens selvstændighed og tendens til skarphed gør den mindre egnet som udelukkende selskabshund.

 

BEHOV: Skal have mulighed for at opholde sig udendørs en stor del af tiden. Bør tidligt socialiseres målrettet til mennesker og hunde, og den skal lære, hvem der er flokkens leder. Noget gøende.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: En aktiv og energisk hund med alle de oprindelige hyrdehundeinstinkter i behold. Den holder sig som regel relativt nær til sin fører, men har dog også en del jagtlyst, som bør tøjles gennem træning ikke mindst på grund af hundens størrelse.

 

PELS OG PLEJE: Den tætte og tykke middellange pels beskytter mod både kulde og varme, regn og sne. Den bør gennembørstes jævnligt for snavs, og fordi den fælder temmelig meget. Den hvide farve hos disse bjerghunde gør det let at skelne dem fra vildtlevende rovdyr såsom ulven og bjørnen.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: En så selvstændig og selvbevidst hund skalopdrages venligt og med ubøjelig konsekvens. Hårdhed vil kun føre til stædighed og trods. Kontakt- og lederskabstræning bør fortsætte, også når hunden bliver voksen, hvilket sker sent.

 

OPRINDELSE: Antagelig har alle de store, hvide bjerghunde samme baggrund, og de er ofte svære at skelne fra hinanden selv for det trænede øje. De kom til Europa i folkevandringstiden med nomadestammer østfra, og de udviklede sig til selvstændige racer i flere lokalområder, ofte blot adskilt af en bjergkam. Deres arbejde som vogtere af husdyr og ejendom afviger heller ikke fra egn til egn. Det slovakiske ord cuvat betyder at høre og henviser til denne races knivskarpe opmærksomhed.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 859 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hollandsk hyrdehundHyrdehunde: De tre hollandske hyrdehunde er her repræsenteret af den korthårede variant
• Hvid schweizisk hyrdehundHyrdehunde: I Nordamerika bruges den hvide variant af schæferhunden til de samme opgaver...
• GroenendaelHyrdehunde: Det er stort set kun farven, der adskiller den sorte groenendael fra den...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!