Logo

Lancashire heeler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Lancashire heeler

 

Hyrdehunde: Lancashire heeler blev arbejdsløs og forsvandt, men blev genskabt i 1960'erne.

 

HØJDE: Hanner omkring 30 cm. Tæver omkring 25 cm.

VÆGT: 6-10 kg.

FARVER: Sort eller brun med velafgrænsede rødbrune aftegninger.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Lancaster Heeler.

 

MENTALITET: En venlig, livlig og selvbevidst hund. Racen er en nyere rekonstruktion af en oprindelig kvæghyrdehund. Den har et stærkt islæt af de to corgi-varianter tilsat nogle dråber terrierblod, som gør den til en effektiv rotte- og kaninjæger, og som samtidig gør den vagtsom og lejlighedsvis oplagt til slagsmål.

 

BEHOV: Kræver rigelig mulighed for udfoldelse og en del motion både fysisk og mentalt. Tidlig socialisering og konsekvent opdragelse vil dog gøre den til en aktiv og charmerende selskabshund.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Aktiv, energisk, arbejdsglad og udholdende med masser af hyrdehundeinstinktet i behold. Som familiehund har den brug for tæt kontakt med en aktiv og nogenlunde erfaren ejer, som den kan respektere og med glæde modtage anvisninger fra.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er temmelig kort, hård, tæt tilliggende og glansfuld med underuld. Racen får ofte lidt længere pels om vinteren specielt om halsen og bag på lårene, og den kan fælde noget i overgangsperioderne. Problemet klares dog nemt med en ugentlig gennembørstning.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Glad for at lære, når det sker i korte, varierede sekvenser og med rigelige belønninger. Vær udpræget konsekvent, men undgå hårdhed, som vil kunne fremme den skarphed, der også af og til ligger til racen, og som nødvendigvis må dæmpes.

 

OPRINDELSE: Heelere var hunde, som drev kvæg ved at nappe efter haserne på dyrene, og som selv var lavbenede nok til at slippe for de sparkende klove. Lancashire heeleren blev ligesom flere nære slægtninge arbejdsløs omkring år 1900, da jernbanerne og bilerne overtog transporten af dyr over længere afstande. Den uddøde, og nutidens race er et forsøg på at genskabe den oprindelige. Den blev i 1960'erne skabt gennem krydsning af welsh corgi med manchester terrier og er endnu ikke helt typefast.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 832 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• SchæferhundHyrdehunde: Det er med god grund, at schæferhunden er en af verdens mest populære...
• Slovensky cuvacHyrdehunde: Med en vægt på ca. 40 kg er den slovenske cuvac alligevel den letteste af de...
• Sydrussisk ovtcharkaHyrdehunde: Hyrdehunden fra Rusland og Ukraine kan være svær at skabe tæt kontakt til

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!