Logo

Komondor

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Komondor

 

Hyrdehunde: Komondorens helt specielle snorepels samler meget snavs og er svær at holde lugtfri.

 

HØJDE: Hanner 70 cm og derover. Tæver 65 cm og derover.

VÆGT: 40-60 kg.

FARVER: Hvid.

HJEMLAND: Ungarn.

INTERNATIONALT RACENAVN: Komondor.

 

MENTALITET: Under arbejdet som hyrdehund viser den stort mod, og den forsvarer lydløst og dristigt. Den er skeptisk over for alt ukendt og tillader intet fremmed at betræde dens territorium. Over for familien er den hengiven og venlig, men den er ikke nogen "krammehund" den sætter sine egne grænser for fysisk kontakt.

 

BEHOV: God plads til udendørs aktivitet også om natten. Sætter stor pris på varierede og meningsfyldte opgaver, reel motion og et socialt liv sammen med ejeren og den nærmeste familie.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Om dagen lægger komondoren sig gerne, men altid sådan, at den kan overskue sit område. Om natten er den i uophørlig bevægelse. Den søger ikke tæt kontakt til sine mennesker, men foretrækker ofte at gå sine egne veje på nogen afstand af ejeren.

 

PELS OG PLEJE: Den helt specielle 10-27 cm lange pels beskytter mod bid fra ulve under bevogtningen af kvæget. Det er underulden, som blander sig med dækhårene og danner tykke snore eller brede plader. Pelsen samler en del snavs. Den fælder ikke, men er vanskelig at holde lugtfri til indendørs brug.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Skal socialiseres til fremmede mennesker og hunde, og det skal helst ske, inden hunden bliver et halvt år, for den glemmer aldrig hverken gode eller mindre gode erfaringer. Især skal hvalpen have masser af tillidsskabende kontakt til mennesker.

 

OPRINDELSE: Den største af de ungarske hyrdehunde blev bragt til landets vidtstrakte stepper pusstaen af de magyariske nomader for mere end 1000 år siden. Dens oprindelse kan føres tilbage til forskellige typer af asiatiske hyrdehunde. Racen bruges stadig som aktiv hyrdehund og har som sådan også vundet indpas i USA, hvor den beskytter fårene mod prærieulve. Den holdes nu mest af fåreavlere, og de arbejdende hunde bliver klippet samtidig med fårene. Komondoren arbejder uden væsentlig gøen.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 914 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• MaremmaHyrdehunde: Den italienske maremma er stærk og uafhængig. Den er ikke egnet som...
• SchæferhundHyrdehunde: Det er med god grund, at schæferhunden er en af verdens mest populære...
• BeauceronHyrdehunde: Beauceron har både fungeret som hyrde- og vagthund, som jagthund og som...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!