Logo

Australsk cattledog

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Australsk cattledog

 

Hyrdehunde: Den blå- eller rødspættede farve er helt speciel for den australske cattledog.

 

HØJDE: Hanner 46-51 cm. Tæver 43-48 cm.

VÆGT: 16-20 kg.

FARVER: Blå- eller rødspættet, evt med gulrøde aftegninger og sorte/mørkere røde partier i hovedet.

HJEMLAND: Australien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Australian Cattle Dog.

 

MENTALITET: Hyrdeinstinkt og mod i perfekt balance gør racen til en fantastisk kvægvogter. Som familiehund er den vagtsom og selvstændig, noget reserveret i forhold til fremmede. Velegnet som konkurrencehund for den erfarne ejer, som fokuserer på hundesport, og som har lyst til at prøve kræfter med en anden af de udprægede brugshunde.

 

BEHOV: Får hunden ikke mulighed for at arbejde med det, som den er bestemt til, må den i stedet tilbydes andre meningsfyldte opgaver. Den kræver masser af fysisk motion og mental stimulering.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Ude er den yderst aktiv og arbejdsglad med nær kontakt til ejeren. Lidt roligere inde, men absolut ikke egnet som sofahund. Den har alle instinkter i behold til det udfordrende arbejde, som den er skabt til, og som den fortsat udfører i mange lande.

 

PELS OG PLEJE: Tæt tilliggende pels med ca. 3-4 cm lange, glatte og grove dækhår og tæt, kort underuld. Kort pels på hoved og ben, længere på halsen. Pelsen beskytter godt i al slags vejr. Den daglige pelspleje er meget overkommelig og indskrænker sig til en jævnlig gennembørstning.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Med sit reserverede væsen kræver racen tidlig socialisering til både mennesker og andre hunde. Den er positiv over for indlæring, ualmindelig arbejdsglad og husker godt. Beløn rigeligt og undgå hårdhed. Samarbejdet skal bygge på tillid.

 

OPRINDELSE: Englænderne, som koloniserede Australien, medbragte også deres hyrdehunde, men disse tålte ikke heden inde i landet. Der var mangel på arbejdskraft, og man var helt afhængig af hundene til at holde styr på de tusindvis af stykker halvvildt kvæg i de åbne vidder uden indhegninger. Midt i 1800-tallet begyndte en målrettet avl, hvor man blandt andet krydsede korthårede blue merle collier med vildhunde dingoer. Senere blev også andre racer, såsom dalmatiner og australsk kelpie, krydset med denne race.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 885 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Collie, langhåretHyrdehunde: Det var Lassie-filmene, der i 1960'erne gjorde racen umådelig populær, dog til...
• Collie, korthåretHyrdehunde. Arbejdsegenskaberne spillede en rolle for den korthårede collie længere end...
• Tjekkoslovakisk ulvehundHyrdehunde: Ulvekrydsninger er generelt sky over for fremmede og har svært ved at være...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!